perjantai 7. helmikuuta 2014

Pikkuväen vierailuja odotellessa..Ihan itse kuulkaa askartelin tuommoisen kuvassa nuolen kohdalla olevan haltia-oven pikkuväelle - rakenna niin "ne" tulee. Ei, en ole tullut hullummaksi, pitkästä aikaa vaan toteutin luovaa puoltani. Yleensä itsekitiikki tyrmää kaikki ideat ja yritykset ennen kuin saan edes aloitettua, mutta muutaman tonttuoven sain valmiiksi. Saranoineen kaikkineen. Nyt saa tontut ja keijukaiset muuttaa vaikka asumaan tai ihan vaan kyläillä.
Hankin jokin aika sitten leipäkoneen, koska olin vakuuttunut siitä, että sen ansiosta meidän kodista tulee entistäkin kodikkaampi. Tulihan siitä. Kone on leiponut leipää kuukauden päivät melkein päivittäin, mutta vasta eilen sain koostumuksen kohdalleen. Syötiin tyttöjen kanssa iltapalaksi koneen ajastuksella leipoma limppu aivan höyryävänä voin ja juuston kanssa. Ja kyllä oli ihanaa, kuppi teetä ja kaikki mun typykät tuoreen leivän ääressä. Suosittelen ehdottomasti! Ei vaivaamista ja taikinaisia käsiä, ei kohottamisia eikä leivän pyörittelyä niin että jauhot pöllyää. Ainekset vuokaan ja kansi kiinni, siinä se!

10 kommenttia:

 1. Oletan, että kätevä emäntä on itte tossa yläkuvassa. Hyvältä näyttää. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se siinä :) Lukemissani blogeissa sinä varsinkin olet julkaissut tosi ihania ja hauskoja kuvia myös itsestäsi. Seuraan siis sun esimerkkiä :)

   Poista
  2. Välillä kyl tuntuu, että teen ittestäni ääliön. Älä sit niin tarkkaan seuraa esimerkkiä. :-D

   Poista
 2. Teillä on ihanan värikästä - ja sä oot kyllä hurjan kaunis!

  Mekin ostettiin aikanaan leipäkone muttei saatu oikein koostumusta hyväksi. Sitten kansikin hajosi ja se vekotin rupes paistamaan huonosti/toispuoleisesti, joten on hautautuneena jonnekin kaapin perukoille. Onneks esikoinen leipoo ilman konettakin ;-)

  VastaaPoista
 3. Joo, meillä on värikästä ja oikein pistää silmään olohuoneen valkoiset verhot. Yritän kuumeisesti miettiä minkä värisiksi ne värjäisin. Ja kiitos, iso ja komia mä ainakin olen :)

  VastaaPoista
 4. Oi, niin nätti sekä ovi että tekijä :) Mahtava mielikuvituksen herättelijä, toivottavasti sieltä pian tulee joku vierailulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki :) Kyllä sitä pikkuväkeä täällä tuntuu liikkuvan, koska hiirten jätöksiä ei ole ja silti kissa ja koira seurailee lattialistojen korkeudella liikettä...

   Poista
 5. Onpa ihana ajatus! Just sellainen mun tunteisiin -ja uskoon- vetoava. Mäkin haluan keijuoven! Koska kyllä sieltä niitä tulee! Muuten, saako ne oven auki, vai pitäiskö sen olla hippusen raollaan?
  Mulla oli pari vuotta sitten myös leipäkonekausi. Ihanaahan se oli, jatkuva tuoreen leivä tuoksu ja erilaisia leipiä, porkkanalla, siemenillä, vaikka millä. Jotenkin se sitten kuitenkin hiipui pikkuhiljaa (kyllästymys?) ja myin vehkeen pois.
  Kaunis nainen!

  VastaaPoista
 6. Mä luulen kyllä, että ne saa oven auki. Ainakin ne lähtiessään osaa paukauttaa sen kiinni silloin kun talon emäntä on pahalla päällä ;) Niin tuo leipäkoneen leipä on helppo ja hyvänmakuinen, mutta kun se muoto on aina sama niin kyllähän siihen kyllästyy. Sit täytyy vaan pitää taukoa. Ja kiitos Helmi! On mukava välillä pukeutua muuhunkin kuin verkkareihin ja siitä saa vähän lisähehkua :)

  VastaaPoista
 7. Hieno ovi - mä niin haluaisin osata tehdä tuollaisen!
  Jaksuja sinne! Kaikki järjestyy varmasti hitaasti, mutta järjestyy kuitenkin :)

  VastaaPoista